Från skaparna av världens första no-code AI tävling, presenterar vi vår viktigaste tävling hittills:

  Vi letar efter människor som vill göra världen till en bättre plats. Har du en idé som kan förändra hur vi jobbar med vård och omsorg i Sverige?

  Då är det här utmaningen för dig. Registrera dig och börja fundera på din idé. Vi kommer stötta dig med inspiration och hjälp av data scientists och AI-experter från Microsoft och Peltarion. 

  01/ Varför ska du medverka?

  Du som ledare, personal, vårdtagare eller anhörig har säkert mängder med idéer i vardagen som du känner skulle kunna göra skillnad och bidra till att frigöra tid för personal, skapa en bättre livssituation eller förbättra kvaliteten på något annat sätt i svensk vård, hälsa och omsorgsverksamhet.

  Du har säkert redan förstått att modern teknik och information kan bidra i utvecklingen men du kanske känner att det här är någon annans ansvar eller alldeles för svårt att genomföra på egen hand. Tänk om det inte var det, tänk om du faktiskt skulle klara av att göra verklighet av din ide själv eller kanske förädla den med stöd av någon som har lite mer erfarenhet i tekniken än du själv?

  Då är den här innovationstävlingen något för dig. Med hjälp av s.k. “no-code”-verktyg från Microsoft och Peltarion kommer du kunna bygga en AI-modell och en applikation på mindre än 2 veckor. Hur fantastiskt är inte det? 

  02/ Hur deltar du?

  Du registrerar dig själv eller en grupp genom att mejla till innovationsutmaningen@peltarion.com. Du kommer få delta i ett par föreläsningar för att komma igång och få hjälp med inspiration kring både idéer och själva tekniken. En Teams-kanal kommer vara öppen under hela tävlingen där vi hjälper till att svara på frågor, dela material etc.

  Under tävlingens gång får du som deltagare gratis tillgång till utvärderingsversioner av Peltarions AI-plattform och Microsoft Power Platform. Du kommer också att få löpande tekniskt stöd från data scientists och Power Platform-experter under tiden du bygger din applikation.

  Skapa ett gratis Peltarion-konto här.
  Skapa en utvärderingsversion för Power Platform här.

  03/ Tävlingsformat

  Vi kör en kick-off den 13:e september där vi börjar med ett par inspirationsföreläsningar om möjligheterna med digitalisering av vård och omsorg samt hur Peltarions AI-plattform och Microsofts Power Platform fungerar. Själva tävlingen körs 20 september till 1 oktober, det är då du bygger din applikation och får hjälp av oss. Kriterierna som juryn kommer utvärdera är att din applikation:

  • Löser ett verkligt problem, det kan också innebära att du utvecklar en befintlig tjänst så att mervärdet är tydligt
  • Bör gå att implementera som pilot utan att kräva stora systembyten eller dylikt.
  • Innehåller både en AI-komponent (Peltarion) samt en applikationsdel (Power Platform)
  • Ska vara applicerbar inom “vård och omsorg”, men måste inte relatera till själva vård/omsorgsutövandet. Dvs idéer kring drift och kringtjänster är också välkomna.

  Efter det väljer juryn en vinnande lösning som kommer att annonseras första veckan i juni. Vinnaren får stöd från oss i att implementera sin lösning för användning i verksamheten.

  Juryn består av
  Luka Crnkovic-Friis - CEO och grundare, Peltarion
  Jennica Anderson Chef Offentlig Sektor, Microsoft Sverige
  Mats Snäll - Leveransområdeschef Digital utveckling, DIGG
  Henrik Ahlen - AI Change Agent Healthcare AI Sweden
  Catharina Borgenstierna - Aging 2.0
  Göran Källmark - Digitaliseringschef på Social hälsa, vård och omsorgsförvaltning, Malmö Stad

  The platform takes care of a lot of the mechanics of AI. It takes away a lot of the tricky stuff and just handles it automatically. It enables us to try different datasets, and experiment.

  Simon Grant, CEO / Scibase